Why? That’s why!

Als je begint met ondernemen kom je al snel de vraag “Maar wat is dan je Big Why?” tegen. Of misschien is het wel gewoon de grote levensvraag… “Why?” Waar doe je het voor? Wat wil je voelen als je straks tachtig bent en over je schouders terugkijkt? Waar ben je dan trots op? Waar ben je dan dankbaar voor? Ik ben nogal een gevoelsmens – voor het geval je dat nog niet opgevallen was – en ga dus echt aan van dit soort vragen. En ik weet waar ik het voor doe als ik dat ene gevoel krijg. Die tinteling, die brok in mijn keel, de warmte in mijn hele lijf, het gevoel dat alles klopt. Ik voel het als ik mijn kind vasthoud. Of als ik van een afstand naar Bob kijk en besef wat we samen delen. Of als ik voel dat ik iemand gewoon echt even een intense knuffel geef. Of als de zon mijn gezicht verwarmt en ik me even helemaal nergens zorgen over maak. Maar ik voel het sinds dit jaar dus ook bij PSY.MOON. Daarom is het mijn soulbusiness. Want daar komt het vandaan, vanuit mijn kern. Vanuit die kern geniet ik iedere dag opnieuw van andere moeders in hun kracht zetten. Van samen naar binnen kijken, naar hun kern. Van het begeleiden bij de struggles en onzekerheden die je tegenkomt als je naar binnen gaat kijken. Van de brok in mijn keel als ik zie hoeveel unieke liefde en power deze vrouwen hebben. Hoe ze stap voor stap steeds meer durven openen en hun gevoel durven volgen. Hoe ze steeds zachter worden voor zichzelf, bewust voor zichzelf kiezen. Hierin steeds meer groeien en balans vinden. Hoe de energie weer terugkomt. Hoe ze geconditioneerde overtuigingen langzaam loslaten. En uiteindelijk: wat voor waanzinnig voorbeeld dit is voor hun kinderen. Dat je niet altijd maar hoeft te rennen voor een ander. Dat het niet egoïstisch is om voor jezelf te zorgen en soms nee te zeggen. Dat je je eigen weg mag volgen en niet perse hoeft te doen wat iedereen je vertelt. Dat je gewoon mag zijn wie je bent. Dat je het soms gewoon even niet weet of niet meer kunt. Ik merk dat er zoveel moeders zijn met zo’n mooie kern en zoveel eigen, krachtige ideeën en wensen, maar dat velen het nog verstoppen onder een laagje ‘doen zoals het hoort. Zoals het verwacht wordt.’ Ik wil vrijheid creëeren! Veel business coaches geven ondernemers de gouden tip: wees authentiek! Laat los die onzekerheid en ga ervoor! En dat is dus wat ik moeders zou willen zeggen: luister naar dat prachtige OER instinct van je, zoek vaker de stilte op zodat je kunt voelen wat je nodig hebt en echt wilt, en ga ervoor! Stel je voor wat dat zou doen met onze volgende generatie…

… and THAT’S WHY ik deze blog afsluit met een brok in mijn keel. Omdat ik dit voel.

 

cropped-schermafbeelding-2018-10-17-om-12-09-30.png

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.