De kracht van weten wat je wilt. Juist als (aanstaande) moeder.

De kracht van weten wat je wilt.

Als het op huis-tuin-en-keuken knopen doorhakken aankomt moet ik eerlijk toegeven dat de credits hiervoor grotendeels naar mijn vriend gaan. Ik geloof dat de kleurstalen voor de muurverf in de woonkamer nu al zo’n 4 maanden op de keukentafel liggen… En zo kan ik je nog wel twintig voorbeelden geven. Totdat hij zegt: “En nu beslis ik gewoon.” Dan kies ik alsnog. “Oke, zo moeilijk was het inderdaad niet…”

Weten wat je wilt. Het geeft richting, regie en rust. Zo is het maken van een moodboard zeer helpend als je je huis opnieuw wilt inrichten (wellicht moet ik dat eens proberen…) en helpt een duidelijk visionboard ondernemers bij het bepalen van richting en te nemen stappen in hun bedrijf. Los van de kracht van de visuele voorstelling is ook de focus op wat je WEL wilt hier van belang.

Waarom passen we deze kracht zo weinig toe binnen (a.s.) moederschap? Of het nu gaat om het hebben van een kinderwens, hoe je de zwangerschap ervaart, de aanloop naar de geboorte, of het daaropvolgende moederschap. Al snel schieten we vanuit angst of onzekerheid in de focus op wat er niet is. Op wat voorkomen moet worden. Op wat er al dan niet mogelijk misschien wellicht allemaal mis zou kunnen gaan… Ik ben echt heel dankbaar dat binnen mijn zwangerschappen en het moederschap ik juist heel sterk kan voelen wat ik wil. Best een contradictie met de huis-tuin-en-keuken-keuzes besef ik me nu. Ik had heel duidelijk hoe ik mij tijdens mijn eerste zwangerschap wilde voelen: in contact met mezelf en mijn kindje. Dit was ook zo. Ik wilde mij ontspannen voelen tijdens de geboorte. Dat gebeurde. Ik wil binnen het moederschap intuïtieve keuzes maken, en mij zo min mogelijk laten leiden door ‘wat hoort’ of ‘wat men zegt’. Dat lukt over het algemeen vrij goed.

Is duidelijk weten wat je wilt dan een garantie voor het daadwerkelijk verkrijgen? Ja en nee. Wanneer je focust op de omstandigheid die je zou willen: Nee. Daar hebben we in het leven vaak vrij weinig invloed op. Maar wanneer je focust op hoe jij je zou willen voelen, no matter the circumstance, dan komt het vaak eng dicht in de buurt. Om terug te gaan naar de geboorte van onze dochter: mijn focus lag op mij ontspannen voelen. Ik visualiseerde vaak hoe ze ontspannen in bad geboren zou worden. Natuurlijk bedacht mijn hoofd daarbij dat dit ergens tussen de 38 en 42 weken zou gebeuren thuis zou plaatsvinden, maar de overall focus lag bij mij vooral op hoe ik me wilde VOELEN. Uiteindelijk werd Kiki een maand te vroeg, in het ziekenhuis geboren. Toch voelde ik me precies zoals ik wilde: ontspannen. En ondanks de medische indicatie mocht ze zelfs in bad geboren worden. Ik geloof heel sterk dat mijn focus op ontspanning daarbij heeft geholpen.

Wat is jouw verlangen? Zie je daarbij vooral de omstandigheid voor ogen? Het krijgen van een kindje bijvoorbeeld. Of een kind wat doorslaapt (just to name a little example ;)). Welk gevoel zou het jou geven als die ideale omstandigheid er daadwerkelijk zou zijn? Focus op dat gevoel. Vaak is je rustig en ontspannen willen voelen wat je daadwerkelijk wilt. En er zijn echt heel wegen die in dat opzicht naar Rome leiden. Misschien niet te manier die jij voor ogen zag, wellicht zelfs een beter. Laat het HOE los. Dat dient zich wel aan.

Weet wat je wilt voelen. Dat is je navigatiesysteem.

Misschien ga ik maar eens bedenken hoe ik me wil voelen in mijn woonkamer. Dan maakt de kleurtint verschil misschien ineens niet meer zoveel uit 😉

Wil je hier meer mee?

In de aankomende Workshopreeks #selfcaresessions van PSY.MOON staan de thema’s Verlangen, Verbinden en Vertrouwen centraal. In de eerste workshop zal Simone ingaan op bovenstaand thema: VERLANGEN. Hoe WIL je je VOELEN in je zwangerschap, tijdens de geboorte en het moederschap. Dit letterlijk in beeld brengen gaat jou helpen om de positieve focus vast te houden.

In de daarop volgende workshops zal worden ingegaan op VERBINDEN – hoe kom en blijf je in contact met je eigen gevoel? En hoe maak je vanuit deze plek keuzes in je leven als moeder? En tot slot: VERTROUWEN – Hoe laat je spanning en controle los?

Om een veilige en intieme setting te waarborgen is er plek voor maximaal 6 vrouwen.

Aanmelden of meer informatie? Check instagram: @psymoon_newbornmomcoach, mail naar info@psymoon.com of bel/whatsapp: 06-13384995.

Data en locatie:

#Verlangen: Donderdag 6 juni 10.00 – 13.00

#Verbinden: Dinsdag 18 juni 10.00 – 13.00

#Vertrouwen: Zaterdag 6 juli 10.00 – 13.00

@ Vianen, Utrecht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.