Hersteltraject

 

Het verwerken van (de periode rondom) de geboorte van je kind, zodat je weer rust kunt ervaren in het nu.

hersteltraject

Een geboortetrauma kent vele varianten en de impact is groot. De belangrijkste factor bij het vaststellen ervan is jouw beleving. Heb jij het gevoel dat je last hebt van wat er tijdens jouw bevalling (of de periode daar omheen) is gebeurd? Of speelt ander trauma wellicht een rol? Het hersteltraject (eventueel aangevuld met een verdieping vanuit de polyvagaal theorie = Hersteltraject Vervolg)  brengt rust in je systeem, zodat jij je weer energieker, rustiger en in vertrouwen kunt voelen.

“Ik heb Simone ervaren als een open en warme vrouw. Haar aanwezigheid voelde als een support die me aanmoedigde steeds een stapje dieper te gaan. Hierdoor heb ik het herstelgesprek ervaren als een bijzondere reis die tot een nieuwe ruimte in mezelf leidde. Het gesprek werkte nog een tijdje na in het dagelijkse leven waardoor het proces gaande bleef en het effect kon groeien.”

Wat houdt een hersteltraject in?

Een geboortetrauma is kort samengevat een blokkade tussen je werk- en emotionele brein. Als moeder functioneer je biologisch gezien volledig vanuit je emotionele/intuïtieve brein. Iedere verstoring tijdens (of voor of na) je bevalling, spreekt je werkbrein aan en veroorzaakt een blokkade in de natuurlijke processen, wat grote (mentale) gezondheidsproblemen tot gevolg kan hebben. 

Het herstelgesprek is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om te herstellen van een geboortetrauma (lees hier een uitgebreide beschrijving). Tijdens het gesprek wordt je door middel van verbeelding in verbinding gebracht met je emotionele brein en innerlijke kracht. Het is een omgevingstherapie waarbij je stresssysteem tot rust kan komen, wat alle organen en systemen positief beïnvloedt. Hiermee worden je natuurlijk capaciteiten tot herstel weer aangesproken en kan er weer balans komen in je (gevoels)leven.

Praktisch houdt het in:

Tarief hersteltraject  € 499,-HERSTELTRAJECT Vervolg a.d.h.v. Polyvagaal Theorie.

Dit traject biedt een verdieping in het terugbrengen van veiligheid in je lichaam en volgt op een hersteltraject basis (er dient dus een herstelgesprek te hebben plaatsgevonden), indien er behoefte is aan meer begeleiding in het hervinden van (emotionele) veiligheid. Dit is bijvoorbeeld heel geschikt als je problemen blijft ondervinden op gebied van seksualiteit en intimiteit, of ondanks het basistraject maar geen rust en veiligheid gaat ervaren.

Dit traject bestaat uit 4 online zoomsessies (a 40 min) verspreid over een aantal maanden. De Polyvagaal Theorie is het uitgangspunt, waarbij je zelf aan de slag gaat met het opmerken van (on)rust &  (on)veiligheid in je zenuwstelsel en dit beter leert reguleren  (hier vind je een korte uitleg over de PVT in een overzichtelijk YouTube filmpje). Gedurende het hele traject mag je gebruik maken van de begeleiding via whatsapp. 

Tarief Hersteltraject Extra: € 449,-

Als het basistraject langer geleden is, is het vaak waardevol te starten met een tweede herstelgesprek (+ € 249,-)


ONDERSTEUNENDE SUPPLETIE

Vaak adviseer ik in het herstelproces ondersteunende suppletie, om de uitputting op celniveau  (gevolg van trauma) te stoppen en het lichaam weer een boost te geven. Herstel gaat dan sneller. Hier lees je meer.