Hersteltraject

 

 

Goed dat je er bent!

hersteltraject

Een geboortetrauma kent vele varianten en de impact is groot. De belangrijkste factor bij het vaststellen ervan is jouw beleving. Heb jij het gevoel dat je last hebt van wat er tijdens jouw bevalling (of de periode daar omheen) is gebeurd? Of speelt ander trauma wellicht een rol? Het hersteltraject (eventueel aangevuld met een verdieping vanuit de polyvagaal theorie = Hersteltraject Extra)  brengt rust in je systeem, zodat jij je weer energieker, rustiger en in vertrouwen kunt voelen.

“Ik heb Simone ervaren als een open en warme vrouw. Haar aanwezigheid voelde als een support die me aanmoedigde steeds een stapje dieper te gaan. Hierdoor heb ik het herstelgesprek ervaren als een bijzondere reis die tot een nieuwe ruimte in mezelf leidde. Het gesprek werkte nog een tijdje na in het dagelijkse leven waardoor het proces gaande bleef en het effect kon groeien.”

Wat houdt een hersteltraject in?

Een geboortetrauma is kort samengevat een blokkade tussen je werk- en emotionele brein. Als moeder functioneer je biologisch gezien volledig vanuit je emotionele/intuïtieve brein. Iedere verstoring tijdens (of voor of na) je bevalling, spreekt je werkbrein aan en veroorzaakt een blokkade in de natuurlijke processen, wat grote (mentale) gezondheidsproblemen tot gevolg kan hebben. 

Het herstelgesprek is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om te herstellen van een geboortetrauma (lees hier een uitgebreide beschrijving). Tijdens het gesprek wordt je door middel van verbeelding in verbinding gebracht met je emotionele brein en innerlijke kracht. Het is een omgevingstherapie waarbij je stresssysteem tot rust kan komen, wat alle organen en systemen positief beïnvloedt. Hiermee worden je natuurlijk capaciteiten tot herstel weer aangesproken en kan er weer balans komen in je (gevoels)leven.

Praktisch houdt het in:

Tarief hersteltraject tot 1 februari 2023:  € 450,-

Per 1 februari 2023 gaat dit tarief omhoog naar € 599,- 

Toelichting: dit is hoger dan het gemiddelde tarief van ZOBEVALIK teamleden. Als het dus financieel onhaalbaar wordt, verwijs ik je met alle liefde door naar mijn collega’s. Echter is er bij mij een flinke wachtlijst momenteel en wil ik de tijd en aandacht kunnen bieden die cliënten verdienen (juist ook buiten de sessies om). Mijn huidige omstandigheden met zelf ook een jong gezin vragen om deze tariefaanpassing. Mijn wens is om in te toekomst dit tarief weer te kunnen verlagen.

HERSTELTRAJECT EXTRA

Soms is er meer nodig. Hiervoor heb ik het Hersteltraject Extra ontwikkeld. Dit is in de basis hetzelfde, aangevuld met 3 sessies van 1- 1,5 uur, verspreid over ongeveer 6 maanden. De basis van deze sessies is de Polyvagaal Theorie. Focus: RUST & VEILIGHEID| terugbrengen in je zenuwstelsel, wat ontregeld is geraakt door trauma. Gedurende het hele traject mag je gebruik maken van de begeleiding via whatsapp. 

Tarief Hersteltraject Extra: € 1299,-

ONDERSTEUNENDE SUPPLETIE

Vaak adviseer ik in het herstelproces ondersteunende suppletie, om de uitputting op celniveau  (gevolg van trauma) te stoppen en het lichaam weer een boost te geven. Herstel gaat dan sneller. Hier lees je meer.